BySaHiN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Harput Muzik | Sanal Alemin Müzik Noktası
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Pratik Bilgiler

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Sahin
Administrator
Administrator
Sahin


Erkek
Mesaj Sayısı : 191
Yaş : 42
Nerden : Elazığ
İş/Hobiler : Sanatçı
Lakap : Müzisyen
Reputation : 0
Points : 0
Kayıt tarihi : 24/02/09

Pratik Bilgiler Empty
MesajKonu: Pratik Bilgiler   Pratik Bilgiler Icon_minitimeCuma Şub. 27, 2009 3:01 am

Pratik Bilgiler PratikBilgilerPratik Bilgiler(Buyrun)Pratik Bilgiler PratikBilgiler

Pratik Bilgiler PratikBilgilerMutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerFırınınıza sinmiş kötü yemek kokuları için; yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın daha sonra soğumaya bırakın.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerGömlek yakalarındaki kirleri gidermek için, gömleği makineye atmadan önce yaka kısmına sabun sürüp 15 dakika bekletin.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerTutkal lekelerini çıkarmak için, sirke ile ıslatıp, bol su ile durulanmalıdır.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerMasanızın üzerine damlayan mumları çıkarmak için lekenin üzerine neft döküp 5 dakika bekleyin sonra nemli bir bezle silin.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerEllerdeki soğan ve sarımsak kokularını giderebilmek için yapılacak en iyi şey, haşlanmış patatesle ovmaktır.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerÇay lekesi:
Pamuklu ve yünlülerde: leke taze ise, ılık suya batırılmış bir bezle ovulur.
Eskimiş ise, içine limon suyu katılmış ılık suda ıslatılmış bir pamuk parçası ile silinir.Ilık su ile çalkalanır.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerBir yerdeki sigara dumanını yok etmek için hemen mum yakın

Pratik Bilgiler PratikBilgilerÜtüde sararan elbise hemen oksijenli su ile silinirse sararan yerler kaybolur.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerKuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin

Pratik Bilgiler PratikBilgilerSürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız
Tertemiz olacaktır.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerBuzdolabındaki nemi almak için, dolaba içi tuz dolu bir kap konur.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerPişirdiğiniz kek kalıbından çıkmıyor ise, kabın altına ıslak bir bez yayarak biraz bekletin

Pratik Bilgiler PratikBilgilerKonserve açıldıktan sonra cam kavanozda saklanırsa daha dayanıklı olur.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerKristallerin ışıl ışıl parlaması için, yıkadıktan sonra durulama sırasında sirkeli suya batırın. Bu işlem kristalleri parlatacaktır.




En son Sahin tarafından Cuma Şub. 27, 2009 4:59 am tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harputmuzik.yetkinforum.com
Sahin
Administrator
Administrator
Sahin


Erkek
Mesaj Sayısı : 191
Yaş : 42
Nerden : Elazığ
İş/Hobiler : Sanatçı
Lakap : Müzisyen
Reputation : 0
Points : 0
Kayıt tarihi : 24/02/09

Pratik Bilgiler Empty
MesajKonu: Geri: Pratik Bilgiler   Pratik Bilgiler Icon_minitimeCuma Şub. 27, 2009 3:02 am

Pratik Bilgiler PratikBilgilerSararan teflon tava ve tencerelerin içerisine bir miktar su ve birazda çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üzerinde kaynatın. İndirincede önce sıcak suyla daha sonra soğuk su ile iyice durulayın

Pratik Bilgiler PratikBilgilerParlaklığını yitirmiş bir sürahiye eski görünümünü kazandırmak için yarısına kadar yırtılmış gazete kağıdı doldurun, üçte birine de sıcak suy doldurup sıkı sıkı sallayın

Pratik Bilgiler PratikBilgilerDibi tutan tencereleri bir gece suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerMusluklarınızı temizlemek için bez yerine eski bir naylon çorabı tercih edin sonuç daha mükemmel olacaktır.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerKarnı baharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığı fark ederisiniz.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerKullandığınız salçaların bozulmamasını istiyorsanız üzerini düzleyerek biraz zeytin yağı ilave ederek uzun süre saklayabilirsiniz.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerYumurta lekesini çıkarmak için önce soğuk suda bekletmeli sonra ılık sabunlu suda yıkamalısınız.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerPirinç ve bakliyatların saklanması için cam kavanozları tercih edin.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerBalık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın.Sonra bolca durulayın.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerRafadan pişireceğiniz yumurtaların çatlamaması için kabın içine fincan tabağı koyarsanız,çatlamasını önlersiniz.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerDomatesi kolay soymak için, bıçağın sırtıyla kabuklar, soyulacak yönün tersine sürtülür, veya kaynar suda bir dakika bekletilir.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerPatlıcanların acısını almak için, soyunca tuzlu suda bekletilir.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerBuzdolabından çıkardığınız yumurtanın akı ve sarısının birbirine karışmaması için hemen kırın.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerSebzeleri tuzlu suda yıkamayı alışkanlık haline getirin. Tuzlu su sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerSosislerin patlamasını önlemek için; fırın yada ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanı yeterli olacaktır.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerÇaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatın

Pratik Bilgiler PratikBilgilerTaze ceviz lekesini elden çıkarmak içi, eller önce bir - iki dakika sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur, sonra soğuk suyla ovulur ve yıkanır.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerÇamaşırdaki pas lekesi için lekenin üzerine limon damlatılıp ütülenir.




En son Sahin tarafından Cuma Şub. 27, 2009 3:12 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harputmuzik.yetkinforum.com
Sahin
Administrator
Administrator
Sahin


Erkek
Mesaj Sayısı : 191
Yaş : 42
Nerden : Elazığ
İş/Hobiler : Sanatçı
Lakap : Müzisyen
Reputation : 0
Points : 0
Kayıt tarihi : 24/02/09

Pratik Bilgiler Empty
MesajKonu: Geri: Pratik Bilgiler   Pratik Bilgiler Icon_minitimeCuma Şub. 27, 2009 3:03 am

Pratik Bilgiler PratikBilgilerÇikolata sosu hazırlanırken içine biraz kahve konursa tadı çok daha değişik olur.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerKuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız. Unla beraber çöplerde düşer.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerZeytin yağı lekesini çıkarırken bir lokma ekmek içi yuvarlanıp lekenin üzerine gezdirilmelidir.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerSoğanların üzerine biraz un serpilirse kavururken kararmaz.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerYemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın, fazla tuzu çekecektir.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerSoğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize sinmediğini göreceksiniz.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerYumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutulup biraz bekletilir.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerEvde ortaya çıkan karıncaları yok etmek için kahve telvesi kullanmanız iyi sonuç verecektir.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerParlaklığını kaybeden çelik tencereler ısıtılmış sirke ile ovulup sonra iyice durulanır, ve bir bez parçası ile parlatırsanız tencereniz pırıl pırıl olur.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerEtleri limon suyu ile pişirirseniz hem çabuk hem de lezzetli olur.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerMantar sotelenirken tencerenin kapağı açık olursa, hem mantarların suyunu vermesi hem de kararması önlenir.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerSüte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerEkmeğin küflenmemesi için ekmek kutusuna biraz tuz koymayı ihmal etmeyin.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerPastaların daha gevrek olması için hamurun içerisine bir çay kaşığı tuz atın (tatlı - tuzlu farketmez)

Pratik Bilgiler PratikBilgilerBir kumaşı benzin yada başka bir leke çıkarıcı ile silmeden önce oldukça tuzlu bir su ile silerseniz leke çıkarıcı iz bırakmaz.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerEğer örtünüze meyve suyu dökülürse hemen tuz serpin ilk yıkamada çıkacaktır.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerAğız kokusu için kahve çekirdeği çiğneyin.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerCam tencerede yemek pişirirken kapağın buharlaşmaması için iç yüzeyi limon kabuğu ile silinir.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerTeflon tavanızda oluşan lekeleri temizlemek için bir bardak suya iki çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın. Bunu tavanızın içine dökün 10 dakika kaynatın.


En son Sahin tarafından Cuma Şub. 27, 2009 3:14 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harputmuzik.yetkinforum.com
Sahin
Administrator
Administrator
Sahin


Erkek
Mesaj Sayısı : 191
Yaş : 42
Nerden : Elazığ
İş/Hobiler : Sanatçı
Lakap : Müzisyen
Reputation : 0
Points : 0
Kayıt tarihi : 24/02/09

Pratik Bilgiler Empty
MesajKonu: Geri: Pratik Bilgiler   Pratik Bilgiler Icon_minitimeCuma Şub. 27, 2009 3:04 am

Pratik Bilgiler PratikBilgilerLavaboyu temizlerken tuzla bastırarak silince hem iyi temizler hem de kokuları giderir.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerUzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıkların kötü kokusunu gidermek için içine bir parça kesme şeker koyun.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerPilavınızı tekrar ısıtırken bir kabın içine su koyup bu kabın üzerine pilav tenceresi koyularak ısıtılırsa pilav taneli kalır tazeliğini muhafaza eder.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerPatates pişirirken suyuna bir kaşık sirke konursa hem rengi sarı kalır hemde daha lezzetli olur.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerHalının rengini canlandırmak için en son suyuna sirke konur.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerÇizik zeytin yağ ve limonla servis esilirse daha lezzetli olur.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerSütü ocağa koymadan tencere soğuk suyla çalkalanırsa süt kaynarken dibine yapışmaz.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerBulaşık suyunuza bir kaşık sirke katmakla bulaşıklarınızın daha kolay ve temiz yıkandığını göreceksiniz.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerRenkli gömlekler yıkanmadan önce iki saat sirkeli suda bırakılırsa renkleri canlı olur.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerYoğurdu sulandırmak için tahta kaşıkla üstten almak gerekir.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerElbiselerin fermuarları yıkarken bozuluyorsa makineye atmadan önce kapatılır.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerKapılarınız veya çekmeceleriniz bir müddet sonra itsenizde çeksenizde kapanmaları zorlaşır. Kapınızın, çekmecenizin sürten kısmına vazelin sürün.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerBaş ağrısı için: Kahve çekirdeğine limon suyu sıkın yavaş yavaş yiyin. (Birkaç tane)

Pratik Bilgiler PratikBilgilerMantar kapaklı şişeleri yatık vaziyette saklamalısınız.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerSarap şiselerinin mantarını tekrar şişeye geçirmek için: Mantarı kaynar suyun içine atın.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerİçkilere güzel tat ve görüntü vermek için: Buzu dondururken buz kabının içine kiraz, nane yaprağı, yeşil zeytin vs. koyup dondurun.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerBuz dondururken: Suyu kaynatın, soğuyunca buz kalıplarına koyup dondurun. Buzlar daha canlı kristal gibi görünür. Kaynamış suda oksijen azalır... Buda buzun mat görünmemesini sağlar.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerDişlerinizi doğal temizleyin: Çileği ezin diş fırçanızın üzerine koyun diş etlerinize kompres yapın. Sonra dişlerinizi fırçalayın.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerKüçük yanıklar için: Temiz bir süngeri hafifçe ıslatın buzdolabınızın derin dondurucu bölümüne koyun. Yanmış yerin üzerine hafif hafif kompres yapın.


En son Sahin tarafından Cuma Şub. 27, 2009 3:15 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harputmuzik.yetkinforum.com
Sahin
Administrator
Administrator
Sahin


Erkek
Mesaj Sayısı : 191
Yaş : 42
Nerden : Elazığ
İş/Hobiler : Sanatçı
Lakap : Müzisyen
Reputation : 0
Points : 0
Kayıt tarihi : 24/02/09

Pratik Bilgiler Empty
MesajKonu: Geri: Pratik Bilgiler   Pratik Bilgiler Icon_minitimeCuma Şub. 27, 2009 3:04 am

Pratik Bilgiler PratikBilgilerArı, sivri sinek sokmalarına karşı: Kesme şekeri hafif ıslatın sokulan kısmın üzerine hafifçe bastırın zehir’i alır ve kaşınmayı şişmeyi önler.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerFermuarlar sıkışırsa: Kurşun kalemle fermuar dişlerinin üzerini karalayın.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerGözlük camları: Gliserin ile silerseniz buğulanmadığını göreceksiniz.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerAyakkabılarınız ayağınızı sıkıyorsa: Bir bardak saf alkolü ayakkabınızın içine dökün. İyice derisine yedirin ve giyin. Derisi ayağınıza göre açılacaktır.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerCam sil ile deri ayakkabılarınızı silmeyi hiç denediniz mi?

Pratik Bilgiler PratikBilgilerÇiçekleriniz için, haşladığınız yumurtanın suyunu saksıya dökün.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerGülleriniz boyunlarını bükerse, ilk önce sıcak suya sonra soğuk suya batırın.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerSigara küllerini saksınıza koyarsanız yapraklardaki kurt böcek vs. yok edersiniz.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerKapılarınızı vs. cila yaparken: Cila olmamasını istediğiniz yerlere vazelin sürün buralara cila taşarsa bile kuruyunca çok kolay çıkarabilirsiniz.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerAkü başları oksitlenirse cola sürerseniz oksitlenmeyi önlersiniz

Pratik Bilgiler PratikBilgilerFareleri kaçırmak için nane yağını bir karton parçasının üzerine sürün farelerin geldiği yere koyun.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerBoya fırçaları sertleşmiş ise kaynamış sirkeli suda bekletin yumuşadığını göreceksiniz.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerElinize uhu yapıştırıcı bulaşırsa, asetonla silin

Pratik Bilgiler PratikBilgilerMangal ızgaranızı temizlemek zordur: Ilıkken cam sille temizleyin veya ılıkken nemli gazete kağıdına sarın bir müddet sonra sertleşmiş artıkların yumuşadığını göreceksiniz.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerBoya kokusunu gidermek için iki büyük baş soğanı soyup ikiye bölün suyun içine atın bunu da kokulu odaya koyun.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerCam kırıklarını temizlersiniz fakat kıymıkları göremezsiniz bunu da temizlemek için ıslak pamuk imdadınıza yetişir.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerAğzı dar şişe kavanoz temizlemek için biraz deterjan biraz su bir kasık pirinç çalkalayın

Pratik Bilgiler PratikBilgilerBalık kokan tavayı limonla bir güzel ovalayın ve yıkayın.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerKesik limonu nasıl saklarsınız: Küçük bir tabağa toz şeker serpin, kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun iki hafta limon kurumadan saklanır.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerAmpülün üzerine biraz parfümünüzden sıkınız yakıldığında mis gibi kokar odanız.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerPatates haşlarken: Haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyun patateslerin vitaminlerini kaybetmemiş olursunuz. Aynı zamanda patatesler daha çabuk.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerSoyulmuş patateslerin kararmadan saklanabilmesi için: Saklanacak kabın içine su, bir tutam tuz koyun. Buzdolabında saklayın gerektiği zaman suyla yıkayıp kullanın.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerPastaların daha gevrek olması için: (tatlı*tuzlu farketmez): Hamurun içine bir çay kaşığı tuz atın.




En son Sahin tarafından Cuma Şub. 27, 2009 3:17 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harputmuzik.yetkinforum.com
Sahin
Administrator
Administrator
Sahin


Erkek
Mesaj Sayısı : 191
Yaş : 42
Nerden : Elazığ
İş/Hobiler : Sanatçı
Lakap : Müzisyen
Reputation : 0
Points : 0
Kayıt tarihi : 24/02/09

Pratik Bilgiler Empty
MesajKonu: Geri: Pratik Bilgiler   Pratik Bilgiler Icon_minitimeCuma Şub. 27, 2009 3:05 am

Pratik Bilgiler PratikBilgilerDereotonu saklamak için: Temiz bir havluya kaplayacak şekilde sarın, bu şekilde naylon torbaya koyup buzdolabına saklamaya bırakabilirsiniz.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerTazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için: İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun 1 saat buz dolabında bekletin.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerYeşil sebzelere renk veren, klorofil maddesidir. Pişirdiğinizde sebzelerin bu yeşil rengi daha az kaybetmeleri için, önce bol buzlu suda bekleterek, klorofilin sabitleşmesini sağlayın.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerSoğanları kızartmadan üzerlerine biraz un serperseniz, kavururken kararmazlar.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerBörek üzerinin kızarması için üzerine yumurta sürülür, evde yumurta kalmamışsa, biraz yoğurdu bir yemekkaşığı yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk olduğunu göreceksiniz.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerYeşil salata ve marulun yapraklarını yıkadıktan sonra bıçakla keserek doğramak yerine, elinizle koparın. Böylece vitamin kaybını önlemiş olursunuz.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerReçel yapacağınız meyvaları iyice yıkayıp kurulamalısınız. Karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanmalısınız. Şekerlenmeyi önlemek için limon tozu yerine, limon suyu kullanın. Kavanozlara koyduğunuzda iyice soğumadan ve üzerindeki hava kabarcıklarını kağıt havlu ile almadan kavonozun ağzını kapatmayın. Reçellerinizi serin ve karanlık yerde saklayın.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerÇikolata sosu hazırlarken içine koyacağınız bir tutam tuz, çikolata sosunun kokusunu daha da belirgin kılar. Çikolata sosun içine biraz kahve eklediğinizde, tadının çok değişik olduğunu göreceksiniz.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerKatı haşlanan yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletin. Su kabuğun gözeneklerinden girerek soymayı kolaylaştırır.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerMantar sote pişirirken, tencerenin kapağını açık bırakırsanız, hem mantarların su koyuvermesini hem de kararmasını önlersiniz.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerPişirip sakladığınız yumurtaları, çiğ yumurtalarla aynı yere koyuyorsanız, bunları ayırmanın en kolay yolu çiğ yumurtalar döndürdüğünüzde kolaylıkla dönmezken, pişmiş yumurtalar kendi ekseni etrafında rahatlıkla dönerler.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerTavuk eti çabuk bozulan gıdalardandır. Son kullanıcı olan müşteriye ulaşıncaya kadar hijyenik ortamlarda saklanması bir zorunluluktur. Denetim altında kesildikten sonra bakteri üretimine yol açmaması için +40 C’ de saklanmalıdır. Tavuk eti müşteri tarafından satın alındıktan sonra buzdolabında en fazla 1 gün bekletilip tüketilmelidir. Derhal tüketilmeyecek ise,temizledikten sonra tavuk plastik folyoya sarılarak derin dondurucuda bekletilebilir. Bu şekilde dondurulmuş etler *180 C’ de 3 ay kadar saklanabilir.Ayrıca, tavuk eti tahta et tahtası üzerinde kesilmemelidir. Siyah etten farklı olarak mikro organizmalara karşı daha dayanıksız olan tavuk etininmermer veya plastik üzerinde kesilmesi gerekir.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerYoğurttan daha fazla yararlanmak için suyunun atılmaması gerekir. Yoğurdun tüm vitamin ve mineralleri bu suda bulunmaktadır. Ayrıca, bu su yemeklere ekşi bir tat kazandırmak istenildiğinde de kullanılabilir.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerSatın alınıp buzdolabında saklanan yeşil sebzeler bir süre sonra canlılıklarının yitirirler. Tekrar canlı hale getirmek için ise, yıkanıp 10*15 dakike kadar 2 litrelik suya katılmış 1 yemek kaşığı limon suyunda bekletilmesi yeterli olacaktır.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerEkmeğiniz durup dururken dolabında küfleniyorsa, ekmek kutusunu 15 günde bir sirkeli suyla silmek yeterlidir.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerEvinizde mayonez yaparken zeytinyağ yerine susam yağı kullanın. Mayonezinizin daha uzun zaman bozulmadığını göreceksiniz.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerYeşil salatalık malzemelerinizi elinizle koparırsanız vitaminlerini öldürmezsiniz.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerBalık çorbası yaparken:S uyunun daha lezzetli olması için balıkları en az 45*60 dakika kaynatın. Baş ve kuyruk kısımlarının en lezzetli yerleri olduğunu unutmayın.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerKarnabahar pişirirken eve yayılan kokudan kurtulmak için pişirme suyuna bir parça tuz ve iki kaşık sirke ilave edip, suyun üzerinde köpük oluşumunu bekledikten sonra, içine sebzeleri atmayı deneyin. Evi saran kötü kokudan eser kalmadığını göreceksiniz.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerMutfağınıza sinmiş kızartma kokusunu yok etmek için ızgaranın üzerine defne yaprağı, ada çayı yaprağı ve kekik yaprağı koyun.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerSosislerin patlamasını önlemek için fırın ya da ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır.


En son Sahin tarafından Cuma Şub. 27, 2009 3:19 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harputmuzik.yetkinforum.com
Sahin
Administrator
Administrator
Sahin


Erkek
Mesaj Sayısı : 191
Yaş : 42
Nerden : Elazığ
İş/Hobiler : Sanatçı
Lakap : Müzisyen
Reputation : 0
Points : 0
Kayıt tarihi : 24/02/09

Pratik Bilgiler Empty
MesajKonu: Geri: Pratik Bilgiler   Pratik Bilgiler Icon_minitimeCuma Şub. 27, 2009 3:05 am

Pratik Bilgiler PratikBilgilerMeyvelerin arasına serpiştireceğiniz herhangi bir türden yapraklar onları uzun süre taze tutacaktır.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerNane, adaçayı ve çekilmiş cevizin pek çok yemekte kullandığınız beşamel sosa çok hoş lezzet kattığını biliyor muydunuz ? Fakat bu aromalı otları, sos pişip ateşin söndürülmesine yakın tencerenin içine ilave etmeye dikkat edin.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerBayat ekmeği ince ince dilimleyin üzerine az miktarda süt serpin ve kızgın yağda bir yüzünü kızartın. Ters çevirip üzerine domates ve taze kaşar peyniri koyun. Peynirler erimeye başlayınca üzerlerine kekik ve karabiber serpip sıcak sıcak servis yapın.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerSıkılmadan önce bir süre soğuk suda bekletilen portakalların daha fazla verdiklerini biliyor muydunuz?

Pratik Bilgiler PratikBilgilerTavuk etinizin daha yumuşak, daha güzel kokulu ve daha lezzetli olması için pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile iyice ovalayın ve sonra tavuğun üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyun.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerPortakalları sıkmadan önce yarım saat soğuk suda bekletirseniz sıktığınızda daha çok portakal suyu elde edersiniz.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerSarımsakların daha çabuk ezilmesi için cam bir kavanozda ve buzdolabında saklamanız yeterli olacaktır.
Pratik Bilgiler PratikBilgilerPatlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın. Daha sonra istediğiniz küçüklükte dilimleyin ve pilav yaparken içine karıştırın.Göreceksiniz pilavınız çok leziz olacak.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerFırınınıza sinmiş kötü yemek kokularını temizleyip yerine güzel kokular bıraksın diye satın aldığımız o pahalı ürünler istediğiniz gibi ferah bir koku bırakmıyorsa, size daha pratik ve ucuz bir önerimiz var. Yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın. Daha sonra soğumaya bırakın. Fırınınız umduğunuzdan da güzel kokacak.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerEskilerin yöntemleri her zaman en iyi, en doğrudur. Bisküvilerin ve kurabiyelerin taze kalması için, teneke bir kaba koyun ve yanına bir avuç pirinç bırakın; bayatlama sorunu ortadan kalkacaktır.

Pratik Bilgiler PratikBilgilerElmanın faydaları bitmez. Lahana yemeği yaptıktan sonra evinize sinen ve pencereleri açsanız da çıkarmayı başaramadığınız lahana kokusundan kurtulmak artık çok kolay. Bir elmanın kabuğunu soyup lahanın pişme suyuna ekleyin. Hem koku çabucak yok olacak, hem de lahananın hazmı daha kolay olacak.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harputmuzik.yetkinforum.com
 
Pratik Bilgiler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
BySaHiN :: Serbest Bölümler :: Paylaşmak İstediklerim :: 2-Pratik Bilgiler
-
Buraya geçin: